sâm. ian. 18th, 2025

Italia

Salariile, valoarea salariului declanșează migrarea pentru 58% dintre angajați.

Dintre cei mai tineri, din grupa de vârstă 18-24 de ani, 44% spun că sunt dispuși să plece și în străinătate pentru a câștiga mai mult, potrivit unui sondaj realizat de portalul Indeed. În Italia, pentru 1 angajat din 3, ajutorul familiilor este esențial pentru a-și acoperi totalul cheltuielilor lunare.
Creșterea salarială principală forță motrice capabilă să conducă mobilitatea oamenilor, în special a celor mai tineri. Portalul Indeed, care îi reunește pe cei care care care caută și oferă locuri de muncă, a deschis cu un sondaj pe o mie de angajare pentru a înțelege așteptările lor pentru 2025. Aproape jumătate, 45%, spun că sunt plătiți sub valoarea muncii lor, iar 10% vorbesc despre un decalaj semnificativ. Cu siguranță pentru multi, mai ales în cei mai tineri, există dorința de a ajunge în situația de a nu mai depinde de ajutorul părinților sau fraților pentru traiul de zi cu zi.

Dependența de familie

Deși face parte dintr-o serie lungă de variabile la schimbarea locului de muncă, salariul este din ce în mai puțin rezidual, și pentru că există o pondere foarte mare a persoanelor care depind de ajutorul familiei : 62% din salariu, în medie este. cheltuit prin cheltuieli esențiale și astfel, unul din trei intervievați (31%) spun că primește puțin ajutor din partea familiilor pentru a-și face rostul la sfârșitul lunii.

La grupa de vârstă 18-24 de ani acest procent crește la 58%, în timp ce odată cu creșterea în vârstă scade semnificativă: este de 33% la grupa de vârstă 35-44 de ani și de 28% până la 55 de ani.

Dorința de a pleca în străinătate crește în rândul tinerilor

This dependență de familie face valoarea salariului să primeze-, până la punctul în care 41% se declară pregătiți să demisioneze dacă nu primesc sau mărire pe termen scurt și mulți sunt în favoarea unui loc de muncă și a unui salariu mai bun.

Dispuși să se mute 58% dintre cei intervievați s-ar muta în altă localitate din Italia, în timp ce 44% iau în calcul să migreze în străinătate.

Evident că nevoia de a se muta este mai mare printre cei tineri. În grupa de vârstă între 25 și 34 de ani sunt 66% dintre cei care sunt dispuși să se mute în alt loc din Italia, în timp ce în grupa între 18-24 de ani se înregistrează cel mai mare procent de muncitori să se mute. în străinătate care ajunge chiar și la 61 %. Pentru companiile italiene, acesta este un semnal de alarmă care trebuie să facă să se gândească la ce „înseamnă să atragi și să reții forța de muncă calificată. Este nevoie nu doar de atenție asupra culturii și bunăstării corporative, ci și de o reflecție serioasă asupra adecvării salariilor. Oferirea de salarii competitive, în concordanță cu costul vieții și competențele necesare, este o investiție strategică pentru asigurarea motivației, productivitatea și păstrarea angajaților. În timp ce salariul este crucial, alți factori, cum ar fi siguranța locului de muncă, echilibrul dintre viața profesională și viața proprie și oportunități de creștere în carieră joacă, de asemenea, un rol semnificativ.


 ROMÂNIA

Nivelul de salarizare, studiile sau cultura printre motivele care declanșează plecarea

Intenția de a pleca din țară rămâne o ancoră puternică pentru tinerii români, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada aprilie-iunie 2024 la comanda Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


 Află ce trebuie să faci pentru a avea liniștea asigurată la pensie dacă ai lucrat în altă țară.


Cercetarea sa făcut în rândul a 1.100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Suplimentar, au fost chestionați un număr de 400 de tineri vulnerabili, pentru a putea evidenția specificitatea situației acestora.

Conform sondajului IRES, 25% din tinerii chestionați spun că ar pleca temporar din țară, pentru a lucra acolo, 13% spun că ar pleca la studii, iar 10% spun că ar părăsi definitiv România.

Mulți tineri sunt forțați să emigreze din cauza lipsei unui loc de muncă sau a salariilor mici
Un alt motiv important aflat în spatele migrației tinerilor este lipsa unui orizont profesional și social. Mulți tineri sunt forțați să emigreze din cauza lipsei unui loc de muncă sau a salariilor mici.

Pensia ta trebuie revizuită ?

Șomajul în rândul tinerilor cu vârsta sub 24 de ani se apropie de 22%, de ori mai mult decât media pe patru țară.
Sprijinul guvernamental privind accesul pe piața muncii este principala solicitare a tinerilor români. E urmat apoi de problema locuințelor. De altfel, conform Eurostat, tinerii români amână să plece din casa părintească până la vârsta de 30 de ani, în cazul bărbaților, și 25,4 ani în ceea ce privește femeile. (Într-adevăr, hotnews și alte).

11.01.2025

www.lapensie.ro

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *