Dum. iul. 14th, 2024

Cum deja cei mai mulți dintre pensionari cunosc, întâlnirea cu Decizia de Pensionare, nu a fost unul dintre cele mai fericite momente din viață.
Dacă pentru unii dobândirea calității de pensionar a fost ca o viză spre libertate și o mult așteptată vacanță fără sfârșit, nu după multă vrem, valoarea pensiei le-a reamintit de activitatea profesională.
Pentru îndrăgostiții de viața profesională apropierea de pensionare a însemnat un coșmar lung și zbateri pentru a continua activitatea la același loc de muncă.
În orice situație ai fi există întotdeauna cel mai bun lucru sau cale de făcut/urmat.

10 profesii sau activități excelente prin care venitul tău poate fi rotunjit .

taximetrist
 1. Conducător auto
  Dacă ești pasionat de condus autovehicule și cunoști bine orașul zona sau țara sunt multiple societăți de livrare a produselor sau a corespondenței poștale. Este important să cauți activitatea cea mai potrivită pentru tine și un program cât mai flexibil . Activitatea de taximetrie este una dintre cele în care se poate realiza și cu program flexibil.
 2. Personalul Evenimentului
  Dacă îți place teatrul, muzica sau evenimentele sportive atunci trebuie cunoscut că organizatorii acestor tipuri de evenimente au nevoie de personal pentru sezon sau eveniment. Mai mult există și alte tipuri de evenimente organizate de restaurante care au nevoie de personal suplimentar.
 3. Îngrijitor proprietate
  Există proprietăți pentru care este necesar personal de întreținere zilnică sau periodică , în multe cazuri succes au un cuplu de pensionari. Fie că este vorba despre interiorul clădirilor sau de grădinărit, această activitate nu presupune deplasări sau program stresant.
 4. Îngrijitor de animale
  Dacă sunteți iubitor de animale, îngrijitor pentru animale de companie este ceva ce puteți face într-o varietate de moduri. Familia, prietenii și vecinii pot avea nevoie de cineva care să-i ajute când sunt la serviciu sau în vacanță sau în afaceri.
  Aveți posibilitatea să începeți propria activitate de îngrijire a animalelor de companie, sau puteți lucra pentru o companie care oferă acest serviciu. Puteți să vă înscrieți pentru a fi un însoțitor de câine sau un animal de companie. Dacă aveți timp suplimentar, luați în considerare voluntariatul pentru adăpostul dvs. local pentru animale.
 5. Comerț cu amănuntul
  Vânzător sau vânzătoare în magazinele care au nevoie de personal suplimentar în perioade cum ar fi luna decembrie sau în ajunul sărbătorilor.
 6. Educație
  Educația la domiciliu mai ales pentru elevii din clasele primare și nu numai este o activitate care poate fi făcută periodic. Desigur în cazul în care aveți o calificare în învățământ există scoli private care au mare nevoie de personal cu experiență.
 7. Contabilitate
  Contabilitatea sumară este una din activitățile care pot efectua și de asemenea consultanta fiscal, broker. Una dintre activitățile care deja este ocupată de un contingent însemnat de pensionari este cea legată de asociațiile de locatari, case de ajutor reciproc etc
 8. Agent de asigurări
  Este unul din domeniile cele mai bine plătite în care pensionarii care au succes. Experiența de viața este un atu pe care tineri nu îl au în activitatea de convingere a clienților pentru încheierea unei polițe de asigurare.
 9. Activitatea hotelieră
  Mai ales în perioadele de sezon ale stațiunilor turistice nevoia de personal este una dintre activități ce pot fi realizate. Nu sunt de evitat nici pensiunile sau motelurile
 10. Continuarea profesiei
  Nu in ultimul rând se poate continua fie si cu fracțiune de program activitatea la același loc de muncă. Activități din domeniul mass-media sau a comerțului electronic , internet asistență prin telefon sunt alte activități care aduc venituri suplimentare deloc de neglijat.
  Cum se poate face efectiv o angajare sau încheia un acord/contract cu angajatorul . În fond, inclusiv pe acest site vor fi publicare ofertele de muncă și de angajare care vor avea ca obiectiv pensionarii.
  Desigur exista site-uri de profil, anunțuri la Agențiile de șomaj, anunțuri in presă etc.
Angajat !

Dacă cauți un loc de muncă scrie la angajare@lapensie.ro , pentru a primi oferte din partea angajatorilor interesați. In e-mail va trebui sa precizati localitatea sau localitatile in care sunteti interesati sa munciti de asemenea  date de contact si categoriile de activitati pe care le puteti efectua, etc.

Mulțumim !

14.08.2021

Datele se vor actualiza și completa.

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

5 thoughts on “Caut loc de muncă”
  1. Stimata Arsene Florina, vom incepe demersurile pentru a identifica cel mai potrivit angajator pentru dumneavoastra. Detalii veti primi la adresa de e-mail.

  2. daca mai este valabila dorinta de etichetare am pentru d-voastra o oferta.
   pot fi contactata la adresa de e-mail sau la tel 02123……
   oferta facuta la data 25.08.2022

 1. Cretu Stelian din Bucuresti pensionar cu pensie mica as dori portar,,paznic de noapte 8 ore am atestat si cursul de scoala efectuat sau 4 ore ,,,ambalare,,,etichetare ,,supraveghere,,,, fara ridicare greutati am doar un rinichi asta este motivul multumesc !

  1. Stimat Crețu Stelian, vă doresc un început de an nou cu multă sănătate și bucurii alături de cei dragi !
   Vom face tot posibilul că în cel mai scurt timp posibil să fiți contactat de către firme de profil interesate de serviciile dumneavoastră. Mai multe vă vom comunica pe adresa de e-mail. După caz ne puteți contacta la numărul de telefon: 0768 345 525.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *