sâm. iun. 22nd, 2024

Omenirea a cunoscut în trecutul ei multe perioade de restriște, ciuma bubonică ( tot din China), holera, foamete(1947, unii încă nu au ieșit), războaie ( cât să exporte în galaxie,.. nimeni la primire).

Când vremurile au fost ”grele” înainte de virusul cu coroană, multe state din UE semnalau un exit așa ca să priceapă Bruxelles-ul și ca să fiu mai clar ..a noastră ”blondă primministră” s-a dus chiar să spună că ea ( în numele nostru) ..” e acolo să nu dea socoteală în Parlamentul European, între timp ministrul finanțelor, celui căruia nu-i plăceau curvele blonde(Orlando de Tulcea), investea zestrea țării în băncile rușilor.

Italia înainte de vremea ”șefului” COVID prezenta sondaje de opinie prin care nu mai puțin de 25% din italieni doreau ieșirea din UE, ei ce să faci?  Nu toți pot fi șefii UE, chiar dacă în trecut au găzduit capitala imperiului roman.

Acum vremurile sau schimbat,.. culmea e mare nevoie de solidaritate în UE, e mare nevoie de finanțarea UE pentru materiale sanitare etc …SERIOS ?

Nu mai suntem în vremurile în care o țară avea nevoie de asistență sau ajutor umanitar…acum lumea întreagă are nevoie de ajutor umanitar.. culmea răspunsul e ..că trebuie doar să păstrezi DISTANȚA de 1,5-2 metri.

Italia are cu siguranță MARE nevoie de ajutor, chiar dacă a ignorat parte din avertismente și de bună voie a ezitat să aplice măsurile cuvenite (stadioane pline)  pentru a stopa cât se poate epidemia COVID.

Culmea culmilor peste 500 de medici din Italia și-au luat concediu de ”boală” pentru boli închipuite ( fără nici o teamă) , în lipsă ajung asistente și doctori din ..Albania în ajutorul moștenitorilor imperiului roman, ai urmașilor celor care au dat Europei cultură și știință.

Acum Italia recrutează asistenți medicali , nu mai puțin de 500, cu o plată zilnică de 200 euro, asistenți sanitari care vor intra în linia întâi din zonele roșii afectate de COVID.(it.blastingnews.com)

De asemenea și Poșta Italiană are un deficit de poștași în zonele cu mare expunere ( Lombaridia, etc) pentru care recrutează poștași cu 1100 pțnă la 1500 euro lunar.

Deși USA are nevoi de acoperit în eradicarea epidemiei..a alocat 100 de milioane de dolari sprijin pentru ITALIA, iar dacă ne gândim că cei mai afectați sunt vârstincii, putem spune că în mare parte ajutorul este dat pentru salvarea pensionarilor din peninsulă.(money.it).

www.lapensie.ro

31.03.2020

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *