mar. mai 21st, 2024
birouarhitecti.ro

ghișee la casa de pensii, desființare, ministrul muncii, Victoria Violeta Alexandru, pensionari în picioare, funcționari pe scaun, reorganizare;

Obiective nationale

Începutul de an 2020 aduce cu sine multe obiective pentru casele de pensii, de la revizuiri, recalculări, implementare de softuri și reorganizare. Imediat după preluarea guvernării, primministrul LUDOVIC Orban a anunțat un amplu program de restructurare a ministerelor, dacă doriți, un ”regim dietetic” prin care ministerele să devină mai suple și mai mobile.

Ministerul Muncii

Cum era de așteptat nici ministerul muncii nu putea face excepție de la ”dietă” astfel că ministrul muncii Doamna Violeta Victoria Alexandru a început un program de revigorare a ministerului din care nu putea lipsi ..Casa Națională de Pensii. Ei bine după o analiză a activității și a organigramei sau descoperit o serie de inserții în organigramă care, din declarațiile guvernantei, se cam dublau la CTC ( control, avizare, etc) și deloc la operare. Astfel că a luat decizia să simplificie schema de personal și nu s-a oprit aici dorind ca reorganizarea caselor de pensii să continue și la nivelul de deservire a pensionarilor.

adio ghișee

M-a uimit ca, in continuare, pensionarul in baston trebuie sa stea cu spatele inconvoiat ca sa poata sa vada ochii functionarului printr-o usita mică pusă la o inaltime la care spatele sau este foarte inconvoiat”, a declarat ministrul Muncii la Digi24.

Ar trebui sa stea pe picior de egalitate, la o masa, spre exemplu, fara niciun zid intre ei, amandoi in aceeasi pozitie in care sa poata vorbi de la egal la egal, cu hartiile pe masa. Lucrurile sa fie transparente, nu intr-o relatie functionar-pensionar. Am sa fac un gest firesc, am sa cer caselor de pensii din Bucuresti sa reamenajeze spatiile fara investitii substantiale, ci montand o masa.

Deși această reamenajare interioară este o propunere ce va fi înaintată spre analiză responsabililor locali pentru un răspuns legat de spațiu și costuri cred că nu trebuie uitate două realități: postura în care se vor afla angajatul casei de pensii și pensionarul nu va schimba calitatea serviciului și mai ales cum se vor rezolva situațiile conflictuale.

Noua situație ar arăta ca și cum până acum pensionarii erau primiți în stațiuni balneoclimaterice cu hoteluri de 2-3 stele și meniu restrâns etc, iar de mâine vor avea parte de servicii ALL INCLUSIVE .

Vom avea case de pensii cu 3-4 stele ?

01.02.2020 prima reamenajare

Începtul lui Făurar aduce pensionarilor din București primele schimbări la față sau mai bine zis primele așezări față-n-față.

Ministrul muncii Victoria Violeta Alexandru a reușit să aplice planul de reamaneajare a spațiilor de primire a pensionarilor și a publicat pe propria pagină de socializare imagini cu noua față a unei case de pensii din București însoțită de mesajul :

„Oameni buni, se poate!

Nu vă pierdeți speranța. Putem schimba lucrurile în România. Da, cu multă trudă, cu atacuri din partea celor care ar vrea să țină România în loc.

Foto 1 – casă de pensii din București acum 2 săptămâni.

Foto 2, 3,4 – casă de pensii din București astăzi.

Aceasta sunt eu: las rezultate acolo unde muncesc.

Fără ziduri. Masă la care se așează atât pensionarul cât și funcționarul. De la egal la egal. Cu bonuri de ordine.

Urmează alte probleme rezolvate. Aveți încredere

Deci ce pensie doriți să primiți stimate domn ? Vă mai pot ajuta cu ceva ? ”

IOAN Covaciu

Actualizat la 01.02.2020 lapensie.ro

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *