birouarhitecti.ro
Știri

Adio ghisee.. poftiti la masa !

ghișee la casa de pensii, desființare, ministrul muncii, Victoria Violeta Alexandru, pensionari în picioare, funcționari pe scaun, reorganizare;

Obiective nationale

Începutul de an 2020 aduce cu sine multe obiective pentru casele de pensii, de la revizuiri, recalculări, implementare de softuri și reorganizare. Imediat după preluarea guvernării, primministrul LUDOVIC Orban a anunțat un amplu program de restructurare a ministerelor, dacă doriți, un ”regim dietetic” prin care ministerele să devină mai suple și mai mobile.

Ministerul Muncii

Cum era de așteptat nici ministerul muncii nu putea face excepție de la ”dietă” astfel că ministrul muncii Doamna Violeta Victoria Alexandru a început un program de revigorare a ministerului din care nu putea lipsi ..Casa Națională de Pensii. Ei bine după o analiză a activității și a organigramei sau descoperit o serie de inserții în organigramă care, din declarațiile guvernantei, se cam dublau la CTC ( control, avizare, etc) și deloc la operare. Astfel că a luat decizia să simplificie schema de personal și nu s-a oprit aici dorind ca reorganizarea caselor de pensii să continue și la nivelul de deservire a pensionarilor.

adio ghișee

M-a uimit ca, in continuare, pensionarul in baston trebuie sa stea cu spatele inconvoiat ca sa poata sa vada ochii functionarului printr-o usita mică pusă la o inaltime la care spatele sau este foarte inconvoiat”, a declarat ministrul Muncii la Digi24.

Ar trebui sa stea pe picior de egalitate, la o masa, spre exemplu, fara niciun zid intre ei, amandoi in aceeasi pozitie in care sa poata vorbi de la egal la egal, cu hartiile pe masa. Lucrurile sa fie transparente, nu intr-o relatie functionar-pensionar. Am sa fac un gest firesc, am sa cer caselor de pensii din Bucuresti sa reamenajeze spatiile fara investitii substantiale, ci montand o masa.

Deși această reamenajare interioară este o propunere ce va fi înaintată spre analiză responsabililor locali pentru un răspuns legat de spațiu și costuri cred că nu trebuie uitate două realități: postura în care se vor afla angajatul casei de pensii și pensionarul nu va schimba calitatea serviciului și mai ales cum se vor rezolva situațiile conflictuale.

Noua situație ar arăta ca și cum până acum pensionarii erau primiți în stațiuni balneoclimaterice cu hoteluri de 2-3 stele și meniu restrâns etc, iar de mâine vor avea parte de servicii ALL INCLUSIVE .

Vom avea case de pensii cu 3-4 stele ?

IOAN Covaciu

12.01.2020 lapensie.ro

Consultant pensii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *