sâm. iun. 22nd, 2024

Epidemie, Pandemie, Virus, Coronavirus, COVID-19, SARS-Covid-2, Case de pensii închise, activitate supendată.

Stați acasă,( Stay at home, Bleib zu Hause,Μείνετε στο σπίτι, Resta a casa,Zostań w domu, Fique em casa, Restez à la maison,Стойте си у дома, Evde kalın, Quedarse en casa, Quedate en casa, Залишайтеся вдома, Zostaňte doma, Maradj otthon, Quedeu-vos a casa,Stanna hemma)

Răspândirea acestui nemilos virus , coronavirus ( imagine la microscop asemănătoare cu o coroană de impărat) pare a fi într-adevăr împăratul virușilor, a dus lumea întreagă într-un proces de izolare , de bună voie sau cu forța.

Nu demult imaginile cu pensionarii care forțau ghișeele caselor de pensii, mai ceva ca o ”grămadă” la rugby pentru a-și depune cererea în speranța că vor prinde un loc subvenționat în stațiunile balneo-climaterice, au arătat că nici măcar ”înțelepciunea” vârstnicilor nu a putut cuprinde pericolul la care sau expus. Sau poate că ”rugby-știi” de la ghișeele caselor de pensii au dat deja ”în mintea copiilor”. Oricare ar fi varianta,  limitarea și supendarea activitățiilor cu publicul la casele de pensii era o chestiune de timp.

Așa că la scurt timp, și foarte bine, ușile instituțiilor sau închis, din păcate și a caselor de pensii care au supendat, începând din 27.03.2020, pe toată durata stării de urgență activitatea cu pubicul, acesta s-a mutat on-line sau prin telefon.


Aveți aici comunicatul caselor de pensii si datele de contact telefonic si prin e-mail.


Înainte de orice, stimați pensionari și viitori pensionari trebuie cunoscut că accesul la informații prin telefon este destul de greu având în vedere că există un număr mare de pensionari ( zeci de mii) arondați unei case de pensii, urmare recomandarea mea e, ca cei care au posibilitatea, să comunice prin e-mail, lăsând șansa unui apel telefonic pensionarilor din mediul rural care sunt mai puțin familiarizați cu internetul.

Evitați cât puteți primele ore din zi și zilele de Luni și Vineri, dacă doriți să obțineți informații prin telefon, de regulă în aceste perioade activitatea la telefon este intensă.

Clienții reclamă unele răspunsuri primite de la operatorii telefonici ai caselor de pensii cum ar fi :

Nu se dau aceste informații prin telefon, sau

Doamnă nu puteți dormi fără numărul de înregistrare al dosarului ? ( dosar expediat prin poștă).


Pentru cei care au nevoie de ajutor le stau la dispoziție la contact@lapensie.ro și la tel 0724 414 043 sau la 0742 602 033.

STAȚI ACASĂ !

28.03.2020

Ioan Covaciu www.lapensie.ro

 

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *