sâm. iun. 22nd, 2024

Cine ești și ai tăi cu ce se ocupă ?

Pe vremea când încă eram elev în liceu, că așa era sau nu trebuia să fie, imediat ce vedeai o față nouă de diriginte, acesta sau aceasta intra imediat în haina securistului comunist. Ceva de genul ”să facem cunoștiință”, eu sunt dirigintă și apoi să îmi spuneți numele și cu ce se ocupă părinții voștrii( era vital un părinte cu relații sus puse).
Ora de dirigenție ( anii 80) a început prin evidențierea ”iubirii față de partid„ prin care copii își ”turnau” părinții privind activitatea profesională.. Unul a turnat: Tata este mecanic iar mama lucrează la filatură..răspunsul dirigintei ”mda oamenii ai muncii..foarte bine„ și tot așa ..la un moment dat, Todor Adrian spune: ”Tata este procuror” .. ochii dirigintei sau mărit ..”iar mama terminatoare” ei bine treaba cu procurorul suna bine în mintea tovarășei dirigintă dar nu se putea dumirii care e meseria ..mamei (terminatoare).

Și așa cu o voce tremurândă a întrebat : adică cum tata e procuror și mama terminatoare ?

La care colegul meu îi spune: ” păi tot ce procură tata termină mama, adică rămânem repede fără nimic !

Covid și izoleta …

În România oricine ai fi dacă nu știe lumea de tine.. nu prea exiști. Azi, imediat după ce am aflat cum se numește dușmanul (Covid-coronavirus) am aflat că salvarea vine cu ..IZOLETA.  Adică imediat ce ești ”marcat„ cu Covid ..vin mascații cu Izoleta, Izoleta este prima speranță că vei putea să te întorci la locul din care ai făcut cunoștiiță cu Izoleta dacă ai fost luat la timp și dacă între timp bagajul de boli și dureri pe care le aveai ..nu era cel din „carnetul„ Covid pentru care El te „păstra„. Simptomele anunțate erau: Tuse seacă( asta nu a fost înțelesă..com toți mai tușim) ..dureri de cap ( mda.. cam avem dureri..de cap) și.. temperatură ..

Cum TEMPERATURĂ dacă ai te ia cu ..Izoleta ?

Nu mare mi-a fost mirarea să aflu că din farmacii au dipărut ( fără urmă) ”Mona” alcolul sanitar și… Paracetamolul.. Adică cel care scade temperatura ..

Ai nu ai cu tine Covid ..dacă nu ai temperatură IZOLETA ..nu te ia ! Acum trebuie știut: Covid nu e te vede dacă porți mască și mănuși, în schimb dacă nu porți( mască și mănuși) Covid te trimite spre Izoleta și cu noroc vei putea să-i revezi pe ai tăi, adică ai putea crede că Izoleta lucrează mână-n mână cu Covid-ul.
Dar cel mai ciudat lucru e că nici unul dintre cei „cazați” în izoletă nu a încercat să scape … toți au rămas cuminți și nemișcați.
Adică mă așteptam să văd, în multe cazuri, o luptă în izoletă ..așa o zvârcolire ..o încercare de ..evadare nu o cedare ” necondiționată”;
În fond Izoleta suntem noi, adică sistemul nostru de a răspunde la agresiunile asupra noastră venite pe linia sanitară și oricare ar fi situația trebuie să ne îngrijim să nu ajungem în situația de a „vedea cerul prin izoletă”.

Ioan Covaciu

05.04.2020

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *