mar. dec. 5th, 2023

Pensiile  ”Dezgheață” după 12 ani: Kostis

Hatzidakis   a anunțat trei creșteri permanente

Dl. Hatzidakis a subliniat că după 12 ani pensiile vor fi „dezghețate” din 1-1-2023.

Trei majorări permanente ale pensiilor au fost anunțate de ministrul Muncii, Kostis Hatzidakis, vorbind dimineața la SKAI TV.

Dl. Hatzidakis a subliniat că după 12 ani pensiile sunt „dezghețate” din 1-1-2023. Rata de creștere este determinată de creșterea PIB și de creșterea indicelui prețurilor, cele două fiind adăugate  și împărțite la doi.


Servicii dedicate dosarelor de pensii internaționale și comunitare. Cere detalii la contact@europensie.ro


”Majorarea pensiilor va fi semnificativă”

„Concluzia este că atunci când PIB-ul și inflația vor crește semnificativ, atunci și majorările de pensii vor fi semnificative”, a menționat el și a adăugat că marea majoritate a pensionarilor vor vedea creșteri semnificative în buzunare, în timp ce pentru o parte dintre pensionari, majorările vor fi prevăzute pentru o a doua parte.

A doua parte se referă la majorarea automată a pensiilor pentru cei care cumulează treizeci de ani de muncă, a subliniat dl Hatzidakis, subliniind că este „așa-numita a patra tranșă de recalculare a legii Vroutsis”. Este o corecție a nedreptății legii Katrugalu„.

O a treia creștere a veniturilor pensionarilor rezultă din eliminarea taxei de solidaritate, de care, potrivit ministrului Muncii, vor beneficia peste un milion de pensionari, cu un venit de peste 12.000 de euro.

Dl. Hatzidakis, a lăsat deschisă posibilitatea acordării unei indemnizații extraordinare pensionarilor cu venituri mici, spunând că o astfel de măsură va fi judecată la sfârșitul anului.

„Vă spun că trebuie să ajungem la sfârșitul anului pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… cine stie cum vor evolua preturile la energie electrica. Cum se va dezvolta invazia Rusiei în Ucraina…”, a subliniat el și a adăugat că guvernul nu acordă nimănui din opoziție monopolul sensibilității pentru pensionarii slab plătiți și cu venituri mici. (thetoc.gr).

Vești bune, astfel, pentru românii care primesc pensie din Grecia, este de așteptat ca din 01.01.2023 pensiile lor să crească.

04.09.2022 www.lapensie.ro

 

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *