joi. feb. 29th, 2024

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a început de la 1 iunie procesul de emitere, distribuire şi încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei şi sunt destinate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie. Potrivit reprezentanţilor MIPE, această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme. Cardul permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie, prin apropierea sa de terminalul POS.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

MAGAZINE SODEX: Magazine ptr SODEXO

MAGAZINE UP ROMANIA : Magazine ptr UP ROMANIA

MAGAZINE EDENRED: Magazine EDENRED

„Voucherele vor fi acordate în patru tranşe. Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranşe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziţionarea alimentelor şi meselor calde”, explică ministrul Marcel Ioan Boloş. Conform calendarului, etapele sunt următoarele:

TRANŞA I: iunie-iulie 2022

TRANŞA II: august-septembrie 2022

TRANŞA III: octombrie-noiembrie 2022

TRANŞA IV: decembrie-ianuarie 2023

Datele se actualizează..

www.lapensie.ro , contact@lapensie.ro

14.08.2022

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *