mar. mai 21st, 2024

Românii din Serbia afectați de Covid, Voivodina numărul deceselor în creștere, Sărbătaorea sfintelor paști..acasă.

VOIVODINA- Serbia

Novi Sad
De la începtul crizei epidemiologice și până azi dimineață, în Voivodina sunt depistați 435 de pacienți cu Covid-19, 54 s-au vindecat, iar 11 au decedat, s-a spus la conferința de presăde astăzi la Guvenul provincial.

Zilnic în Voivodina se testează între 200 și 300 de oameni, iar testările se fac la Instiutul pentru Sănătatea Publică a Voivodinei din Novi Sad și în două institute sanitare din Novi Sad și Subotica.


În Voivodina locuiesc 34 576 de români, concentrați în 42 de localități.

Suprafața regiunii Voivodina este de 21506 kmp.

Catedrala ortodoxă românească din Deliblata, un sat situat în partea de Nord-Est a Serbiei ce aparține de comuna Cuvin.


În Centrele de Gerontologie din Voivodina, după cum a spus președintele Guvernului provincial Igor Mirović, nu există personae infectate. Comunicând datele despre numărul pacienților pe districte, Mirović a spus că în districtul Bačka de Sud sunt 142 de infectați,în Backa de Vest 24,în Bačka de Nord 41,în districtul Banatul de Sud 105 de personae infectate, în Banatul Mijlociu 25, iar în Srem 65 de pacienți cu Covid-19.

Sărbătorile Pascale în Voivodina

Cu prilejul proximelor sărbători de Paşte, preşedintele Guvernului Provincial Igor Mirović a  transmis un mesaj clerilor şi credincioşilor care sărbătoresc acest praznic potrivit Calendarului Iulian.

“Tuturor credincioşilor ortodocşi adresez sincere urări cu dorinţa ca următoarele zile de sărbătoare să le petreceţi în pace duhovnicească şi prosperitate în casele voastre. Sărbătorind ziua Învierii Domnului, sărbătorim şi victoria vieţii şi a binelui şi trezim speranţa întro-o zi de mâine mai bună. Fie ca cel mai mare praznic creştin să vă aducă noroc pe plan personal şi sănătate”, a transmis Mirović (rtv.rs)

Belgrad -Serbia

În Serbia încă 5 persoane au decedat de coronavirus, 408 nou infectați.

În baza datelor publicate pe site-ul Ministerului Sănătății, în Republica Serbia până astăzi la ora 15.00, au fost înregistrate în total 4.873 de contaminați cu coronavirus. De la ultimul raport, în 24 de ore au fost testate eșantioanele de la 2.880 de persoane, dintre care 408 au fost pozitive la Covid-19.

În total sunt spitalizați 3.245 de pacienți, iar la aparatele de ventilație artificială se află 128 de persoane.

Până astăzi la ora 15.00, în Republica Serbia au fost testate în total 26.278 de persoane. Din păcate, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 5 decese, în total fiind 99 de decese. Au decedat 2 bărbați și 3 femei. (rtv.rs)

16.04.2020

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *