Dum. iul. 14th, 2024
Trăim cu siguranță timpuri grele, timpuri pe care unii încearcă să le facă și mai grele.  Dacă până mai zilele trecute aveam imagini cu nave  ruseși sau avioane de vânătoare care se apropiau provocator de forțele navale americare, acum se încing din nou spiritele în golful persic.

Acțiunile de hărțuire a trupelor americane din Orientul Mijlociu par să continue.
După ce acțiunile îndreptate împotriva amabsadei SUA din Irak sau soldat riposta americană prin uciderea lui Qassem Soleimani a urmat o ripostă cu rachete lansate de iranieni către bazele americane din Irak, apoi părea că lucrurile sau liniștit.
Ei bine nu este așa, deoarece hărțuirea navelor maritime americane de către mici ambarcațiuni de luptă iraniene a continuat.

Trump ordin de ripostă cu foc

Răbdarea americanilor pare să fi ajuns la final. Președintele Donald Trump a transmis pe pagina sa de mediatizare că a ordonat trupelor maritime americane să deschidă focul asupra ambarcațiunilor înarmate care hărțuiesc navele maritime doi golf.
Ministrul apărării iranian a respins rapoartele americane privind hărțuirea de către navele iraniene ca fiind „fără temei” și a declarat că prezența americană „ilegală și agresivă” în Golf provoacă nesiguranță în regiune.(express.uk.co)
Forțele navale americane prezente în golf, au raportat săptămâna trecută nu mai puțin de 11 nave iraniene de mici dimensiuni care sau apropiat periculos de mult de garda de coastă americană.

știrea se actualizează..

22.04.2020

 

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *