sâm. iun. 22nd, 2024

După 300 de zile de război în care Zelenschy a reușit să își apere țara de agresiunea Rusiei, timp în care nimeni nu credea că se va putea ca Ucraina să poată duce un război de una singură în fața Rusiei.

Invazia Rusiei a făcut ca intreg occidentul să se alature Ucraiinei și ucranienilor prin sprijin acordat refugiaților și armament armatei Urcainei. SUA au fost de departe cel mai importnat sprijin pentru Ucraina în ceea ce priveste ajutorul în echipamente militare si financiare.

Presedintele SUA a sigurat, în declarația de presă, președintele Zelenshy de un nou ajutor ce va fi acordat Ucrainei de 2 miliarde de dolari USA.

De asemenea va asigura 46 miliarde de USD in viitorul apropiat Ucrainei, ajutor ce va asigura asistența militara de aschipamente și asistență logistică.

Pcahetul va acuprinde rachete Patriot prin care Ucraina sa se apere de agresiunea rusească.

Diminuarea efectelor atacurilor rusesti asupra infrastructurii energetice ale Ucrinei este de asemenea un obiectiv major al ajutorului acordat de SUA. De asemenea președintele Biden a asigurat Ucraina de sprijinul nelimitat acordat.

Presedintele Ucrainei, domnul Zelensky a ținut să mulțumesacă poporului american pentru sprijinul acordat. Prcatic a  ținut sa sublinieze faptul că între cele două state să creat o relație de alianță. A mulțumit celor 2 partide aflate în congresul american.

Zelenschy ține să menționeze că Ucraina luptă pentru independența față de Rusia.

De asemenea Zelenschy a ținut să mulțumescă congresului american pentru ajutorul ce urmează să îl primească Ucraina. Rusia ca stat terorist trebuie trasă la răspundere și aplicate mai multe sancțiuni. Intergritatea Ucrainei trebuie să fie obiectiv principal a subliniat Zelenschy.

Întrebări de presă:

Care sete mesajul pentru americani ? Întrebare pentru Zelenschy.

Avem aceleasi valori, si lutam pentru liberatate.

Intergritatea Ucrainei si reconstrucția Ucrainei sunt teluri de atins in viitorul apropiat.

Mesaj pentru Putin din partea lui Zelenshy: eu stau acum alaturi de Domnul Biden, in 2019 am transms un mesaj prin care m cerut sa se opreasca agresiune asupra Ucrainei, dar el a inteles sa mearga mai departe. Dar trebuie sa inteleagă ca el trebuie sa isi salveze istoria.

Întrebarre: Daca livarrea de baterii Patriot nu va duce la escaladarea conflictului ?

Biden: suntem concentrati pe apararea Kiev-lui alaturi de alte tari. De ce sa nu oferim tot armamentul de care are nevoie Ucraina pentru apararea sa ? Vom continua sa sprijinim Ucraina si nu cautam un razboi cu Rusia.

….

Stirea se actualizeaza..

www.lapensie.ro

22.12.2022

 

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *