Acasă

Viața omului este bunul cel mai de preț al lumii . Proverbul care garantează că viața unui bărân este cea mai de preț dintre toate celelalte ( Cine nu are bătrâni să-și cumpere) mă obligă, ne obligă pe toți ceilalți să ne ridicăm ”pălăria” în fața lor. În fapt ființa umană cumulează experiențe de viață care devin lecții de viață pentru cei care probează reversul înțelepciunii lor.

Tatăl meu mi-a predat câteva lecții de viață în scurtele perioade în care aveam timp și pentru școala vieții predată de părinți. Deși era un tehnocrat și un om care citea des într-un mediu în care munca fizică prima, am avut ocazia să îl întreb într-o zi dând cu sapa prin vie: Ce faci ? Mi-a răspuns : Citesc ! Cum citești cu sapa în mână ? Păi uite îmi aduc aminte ce am făcut anul trecut și ceea ce trebuie făcut cu fiecare tufă de vie .. citesc din trecut. Desigur am primit lecții de viață și de la mama, dar aici nu este un blog de familie. Nimic nu rămânea la întâmplare chiar dacă noi(copii) credeam că fiecare zi se scurgea fără legătura cea care urmează. Sigur există multe alte exemple în fiecare casă, familie și istorie care să fundamenteze ceea ce are lumea mai de preț: înțelepciunea care este caracteristică celor vârstnici. Vrem nu vrem realitatea ne arată că tot mai mulți ajungem la vremea în care trebuie să ne retragem din viața profesională și intrăm în organizația de tineret a pensionarilor. Prin acest site îmi propun să fac viața cât mai ușoară tuturor celor care îmi vor cere ajutorul dar nu numai pentru că de acum știm: Cu cât vom avea mai mulți înțelepți activi cu atât viața tuturor va fi mai frumoasă.

Nu uita, în viață vei găsi mulți critici dar aceștia nu pot critica decât ceea ce este bun făcut, de cele mai multe ori îți arată ceea ce nu poți vedea , dar regula de bază este să nu obosești în a realiza obiective nobile și chiar mărețe. Lumea în care trăim a fost creată de oameni care nu au obosit în a-și urma visele mărețe.

Covaciu Ioan

contact@lapensie.ro


2 comentarii la „Acasă”

  1. Buna ziua,
    Voiam si eu sa stiu daca ies la pensie anticipat pot sa mai lucrez cu contract de munca in privat?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *