Dum. iul. 14th, 2024

Dacă sunteți rezidenți în Grecia trebuie să aflați dacă sunteți sau nu eligibili pentru a primi ajutorul de 200 euro .

Mai jos comunicatul de presă al institutiei care gestioneaza sistemul de pensii din Grecia.

COMUNICAT DE PRESĂ

Sprijin financiar extraordinar pentru Paște pentru pensionarii cu venituri mici

Administrația e-EFKA informează că în Miercurea Mare, 20 aprilie 2022, sprijinul financiar extraordinar pentru Paște, în valoare de 200 €, va fi creditat în conturile a 634.000 de pensionari cu venituri mici.
Sprijinul financiar va fi creditat în conturile bancare ale pensionarilor cu un venit fiscal personal anual maxim de până la 7.200 de euro (600 de euro pe lună) și un venit anual impozabil al familiei de până la 14.400 de euro.

Concret, aceasta va fi plătită celor care, în cursul lunii martie 2022, primesc:
pensia principală definitivă sau temporară sau plata în avans a pensiei principale, ca urmare a vârstei înaintate,a invalidității sau a decesului, a prestației de pre-pensionare, a prestațiilor de invaliditate plătite de instituția națională electronică de asigurări sociale (e-EFKA), o pensie de la alin. 3 din art. 4 din Legea 4387/2016 (A’ 85).

Pensionarii (beneficiari și nebeneficiari) ai ajutorului financiar extraordinar vor avea posibilitatea unor informații personalizate prin intermediul unei platforme speciale care va fi pusă în funcțiune pe site-ul e-EFKA (www.efka.gov.gr) sub opțiunea: „servicii electronice” pentru „pensionari”, în ziua plății. Titlul serviciului este: Controlul dreptului la asistență financiară de urgență Paște 2022.

Utilizatorii vor intra în sistem folosind coduri de taxi și vor putea vedea pe ecran în timp real motivul respingerii (după o inspecție efectuată de IAPR).

Cecurile – motivele respingerii sunt urmatoarele:
1. Venitul tau personal este mai mare de 7.200€
2. Venitul total al familiei este mai mare de 14.400 €
3. Sunteți rezident în străinătate
4. Valoarea imobilului dumneavoastră este mai mare de 200.000 €
5. TIN poate aparține unei persoane decedate. A lua legatura cu EFKA
6. Până la data de 31.03.2022 nu a fost găsită nicio declarație pentru TIN

De menționat că, în ceea ce privește obiecțiile care au fost depuse la bonus2021@efka.gov.gr și care au vizat ajutorul financiar extraordinar de 250 de euro plătit la 29 decembrie 2021, revizuirea acestora a fost finalizată în cooperare cu AADE, acestea au fost respinse în întregime (cu excepția puținelor cazuri de pensionari cu IBAN greșit), iar cetățenii vor putea vedea pe aceeași platformă motivul respingerii. (Sursa www.efka.gov.gr).

Pentru detalii scrie la contact@lapensie.ro .

www.lapensie.ro .

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *