mar. mai 21st, 2024

Dragi pensionari,
an de an, zi de zi, auziți cel mai des știri îngrijorătoare legate de traiul zilnic. Acum, poate, mai mult ca oricând temerile par să se adeverească.
După o recesiune economică adâncită de o criză sanitară sa mai adăugat încă una..energetică.
Europa, dar nu numai, resimte direct și cu impact iminent efectul crizei energetice cauzate de costul: energiei electrice, energiei termice, al gazelor, al carburanților care la rândul lor au dus la creșterea costului vieții. Cum parcă nu era de ajuns, am mai primit ”cadou” și o secetă cumplită ce poate aduce și o criză alimentară ( numai de acesta nu am auzit).
Pensionarii din occident se întreabă dacă vor trece cu bine iarna aceasta și mai cu seamă cei care au trecuto pe ultima cu greu, gândindu-se că încălzirea locuințelor va fi cu greu posibilă, atunci când banii din pensie se vor epuiza pe alimente, medicamente și chirii.
Guvernele au demarat programe de sprijin pentru categoriile cel mai vulnerabile… în sezonul cald, dacă vor putea, sau nu, să asigure protecția necesară și în sezonul rece și mai ales dacă vor avea posibilitatea de a asigura o protecție salvatoare..nimeni nu poate spune.
Personal sper să pot activa cât mai multe organizații care să identifice și să sprijine cât mai multe persoane vulnerabile pentru ca iarna ce vine să nu fie ultima.
În acest sens am rugămintea să îmi trimiteți datele de contact a tuturor cazurilor aflate în situații limită.
De asemenea doresc să nu uitați de bunicile care au în grijă nepoții pe care-i cresc singure.

O lume mai bună se face numai cu fapte bune.

Cu speranța că acest mesaj va fi înțeles,

IOAN COVACIU
www.lapensie.ro

Informațiile vor fi colectate la contact@lapensie.ro

PS. Nimeni nu trebuie să rămână în urmă !


Oameni buni ! Am primit un prim ajutor care se va duce spre primul caz indicat.

Buna ziua

Vă multumesc frumos și credeti-mă că apreciez amabilitatea, seriozitatea și omenia dumneavoastră. Sunt valori pe care le intâlnesc tot mai rar, din păcate…
Acum știu ce am de făcut.
Am cerut la actualul loc de munca o recalculare a vechimii, dar mi-au spus ca e corecta vechimea, adica 33 ani si 5 luni la final de iulie- conform fisei individuale. Prevad o discutie serioasa cu ei, atunci cand primesc adeverinta.
Da, ma voi duce pentru a solicita o adeverinta cu sporurile din fabrica. Am aflat unde este arhiva si am vorbit deja cu cei de la firma respectiva. Deci, calculul va fi cu „=” sau, si mai bine, cu „putin +” fata de ceea ce am primit de la dumneavoastra. E bine.
Va multumesc foarte frumos si -repet- m-ati ajutat enorm!
Numai bine si sanatate va doresc tuturor!
Delia T.( 24.08.2022)

PS: atasez un document, pentru ca stiu ca veti face pe cineva tot atat de bucuros si linistit cum sunt eu acum!

Mulțumim !

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *