mar. mai 21st, 2024

Corona vid 19 aduce cu sine și o pauză în evaluarea periodică a gradelor de invalidiate. Cum persoanele cele mai vulnerabile în fața acestui nemilos virus sunt cei suferinzi măsura de suspendare a revizuirilor medicale pentru pensionarii de invaliditate este mai mult decât salutară. Mai jos aveți comunicatul oficial al Casei Naționale de Pensii.

Activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată, fără a fi întreruptă plata drepturilor de pensie ale acestora, 16 martie 2020

ANUNȚ

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice anunță că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începând cu data de 16.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizați nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale.

Asigurăm pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

In aceste condiții, conducerea caselor județene de pensii și medicii de expertiză medicală vor întreprinde toate demersurile necesare în vederea respectării acestei măsuri și a informării pensionarilor de invaliditate asupra celor dispuse.

Laurențiu ȚENȚ

PREȘEDINTE CNPP

 

18.03.2020 www.lapensie.ro

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *