UTTAPAM
Aflați cum să faceți Suji Uttapam fără nicio fermentație cu această rețetă pas cu pas. Făcut cu sooji (griș) și legume proaspete precum ceapa, ardeiul și aromat cu frunze de curry și ardei iute verzi, aceasta face o masă ușoară și rapidă, care este, de asemenea, satisfăcătoare. Aceste uttapam moi sunt cel mai bine servite calde cu o parte de sambar și chutney de nucă de cocos .
Acestea sunt clătite groase sărate, făcute cu rava (griș), legume și iaurt. Suplimentate cu legume sunt usor de facut si destul de satioase. Spre deosebire de dosa și idli tradiționale , aceste rava uttapam nu necesită fermentație. Le puteți face în 1 oră sau mai puțin și nu este nevoie de înmuiere sau măcinare. Eu adaug puțin ENO (sare de fructe) la sfârșit pentru a le face ușor pufoase, dar asta este opțional.
Ingrediente
Pentru a face sooji uttapam, aveți nevoie doar de câteva ingrediente.
- Rava/Suji : Pentru această rețetă de uttapam, folosim suji grosier obișnuit pe care l-am folosit pentru a face upma sau suji halwa. Le poți face și cu fina rava.
- Iaurt : Iaurtul de casă funcționează cel mai bine, deoarece îi conferă uttapam-ului acea aromă acidulată, dar puteți folosi și iaurt simplu cumpărat din magazin.
- Legume : Aceste uttapam sunt acoperite cu ceapă tocată, ardei, coriandru și ardei iute. De asemenea, puteți adăuga morcovi ras, sfeclă sau roșii tocate.
- ENO : Aceasta nu este altceva decât sare de fructe pe care o puteți găsi cu ușurință în toate magazinele alimentare din India. Folosim ENO simplu (sticla albastră) pentru această rețetă. Dacă doriți, puteți sări peste eno, va fi bine doar puțin mai puțin pufos, dar nu e mare lucru. Puteți folosi și un vârf de bicarbonat de sodiu pe loc.
Mai multe detalii aici: https://www.cookwithmanali.com/suji-uttapam-rava-uttapam-recipe/
Poftă bună !
08.02.2025
www.lapensie.ro