mar. mai 21st, 2024
Banii cât de puțini și mulți sunt buni !

Deputații au votat pentru un supliment de Paște de 100 lei( bulgărești) pentru cei mai săraci pensionari

Deputații au votat un supliment de Paște de 100 leva pentru pensionarii cu pensii sub pragul sărăciei, cu a doua lectură a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii bugetului asigurărilor publice de stat pentru anul 2024, a raportat BTA.

Deputații au respins propunerea „BSP pentru Bulgaria” ca toți pensionarii să primească câte cincizeci de leva pentru sărbătorile de Paște. Propunerea a fost respinsă cu 42 de voturi „pentru”, 44 – „împotrivă”. și 89 – „s-a abținut”. Georgi Svilenski a propus un nou vot, comentând că „atitudinea ipocrită față de pensionarii bulgari ar trebui să fie clară”. După revotare, propunerea ca toți pensionarii să primească un supliment de 50 BGN pentru Paște a fost respinsă cu 44 de voturi „pentru”, 32 – „împotrivă”. și 101 – „s-a abținut”.

Deputații au scris în Legea bugetului pentru luna aprilie 2024 că o sumă unică de 100 de leva să fie plătită pensionarilor a căror pensie sau suma pensiilor, împreună cu suplimentele și compensațiile acordate acestora pentru luna aprilie 2024. , este de până la 526 BGN inclusiv. Propunerea a fost votată cu 138 de voturi „pentru” și 42 – „abținere”. Potrivit textelor adoptate, legea intră în vigoare la 1 aprilie. Sursa Fakti.bg

14.04.2024 www.lapensie.ro

By Ioan COVACIU

Consultant pensii naționale și internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *